Mizutani maakt zich op voor gevecht tegen Wang Hao

De 21-jarige Jun Mizutani mag het zaterdag in de kwartfinales gaan opnemen tegen Wang Hao, de nummer één van de wereldranglijst. De Japanner versloeg donderdag eerst Zoltan Fejer-Konnerth (Duitsland) en hij rekende daarna af met de Fransman Adrien Mattenet. Tegen Fejer-Konnerth had hij zes games nodig, maar tegen Mattenet maar vijf. Mizutani denkt dat hij in de kwartfinales, gesteund door het fanatieke Japanse publiek, een goede kans maakt.

“Dit was absoluut geen makkelijke wedstrijd”, vertelde hij na zijn partij tegen Mattenet. “Ik had het vooral lastig als hij de bal met zijn backhand naar mijn forehand speelde. Zijn backhand is erg sterk.” De linkspoot kende in de tweede ronde tegen Liu Song (Argentinië) ook al wat problemen, want hij kwam met 2-0 achter. Daarna herstelde de Japanner zich echter en inmiddels kan hij als een gevaarlijke outsider voor de titel worden gezien. Hoe denkt Mizutani zelf over zijn kansen om het mondiale toernooi te winnen? “Ik heb nog een lange weg te gaan. Mijn doel is om in ieder geval het podium te halen, dat zou geweldig zijn. Het lijkt me ook mooi om hier een Chinees te verslaan.”
Mizutani krijgt zaterdagmiddag de kans om dat te doen. Wang Hao, die donderdag in een spectaculaire partij Ryu Seung Min (Zuid-Korea) met 4-3 versloeg, is voor de linkshandige speler geen onbekende. De Japanner heeft de nummer één van de wereld zelfs al eens met 3-0 verslagen. Dat was tijdens de teamfinale van de East Asian Games in 2009. “Ik heb dus zeker een kans”, besluit Mizutani. Bij de vorige ontmoeting tussen beide heren, op de Asian Games van 2010, ging de zege echter in vier games naar de Chinees.

Bekijk hier de beelden van de East Asia Games:
http://www.youtube.com/watch?v=SxB3FKUoFAQ

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s