Arsenal fopt fans met gefotoshopte Van Persie

Op de middelste foto hieronder poseert Robin van Persie in het nieuwe thuisshirt van Arsenal. Toch? Nee, toch niet. De foto blijkt door iemand bij Arsenal keurig in elkaar geknipt en geplakt te zijn.

Arsenal.com
publiceerde dit weekend de nieuwe profielfoto’s voor komend seizoen, gemaakt door clubfotograaf Stuart MacFarlane. Ook op de pagina van Van Persie staat een nieuwe foto, waarin de aanvoerder het thuisshirt van komend seizoen draagt. Oplettende fans zagen echter meteen dat de foto nep is.

Eerlijk is eerlijk, ik heb slechtere fotoshops gezien. Maar vergelijk Van Persie’s hoofd nu eens met de foto van vorig seizoen (links). Identiek. Ook zonder het kiekje van vorig jaar kun je trouwens wel zien dat het plaatje vals is, aangezien de topschutter inmiddels een grijze coupe heeft waar George Clooney jaloers op is. RvP’s gezicht van vorig jaar is door een handige fotoshopper op het lichaam van Per Mertesacker (rechts) geplakt. Overigens is met Nicklas Bendtner precies hetzelfde trucje uitgehaald.

Conclusie: Van Persie was afwezig bij het jaarlijkse fotomoment van Arsenal. Vóór zijn veelbesproken persbericht van 4 juli jl. verschenen op Arsenal.com wel afbeeldingen van de Rotterdammer in het nieuwe thuistenue. Dat waren echter foto’s die zijn gemaakt voor de lancering van dat shirt. Inmiddels zijn al die foto’s van Van Persie verdwenen uit de (online) catalogus van de club.

Over dertien dagen begint Arsenal aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Sunderland en het zou me verbazen als Van Persie dan aan de aftrap staat. Want hoewel de club wil doen geloven alsof er weinig aan de hand is, houdt men achter de schermen dus wel degelijk rekening met een transfer.

Robin, als je dit leest: kies alsjeblieft voor Juventus en niet voor één van de concurrenten uit Manchester. Of nog beter: blijf gewoon in Noord-Londen. Want wel of niet gefotoshopt, het rood-wit van The Gunners staat je nog steeds het mooist.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s